Mano nedidukame darže po truputį dygsta bazilikų miškelis. Tikiuosi jis bus ne ką prastesnis nei praeitais metais. Tuomet šviežių bazilikų turėjau žymiai daugiau nei būčiau galėjusi sunaudoti, todėl padariau naminio bazilikų pesto ir užšaldžiau silikoninėse kanelių formelėse. Tai buvo pats geriausias sprendimas, nes visą žiemą ir pavasarį įvairius patiekalus nė nesukdama sau galvos, ar esu jo nusipirkusi, galėdavau pagardinti naminiu bazilikų pesto. Iš visko, ką iki šiol su juo dariau, man labiausiai patiko paprasta kukurūzų košė, pagardinta bazilikų pesto ir tarkuotu džiugo...
   Nusipirkome kokteilinę, nes nusprendėme imti sveiką gyvenimo būdą (gali būti, kad vienas iš dviejų labiau galvojo apie ledų kokteilius, o sveikos gyvensenos dalies labai nesureikšmino) už ragų. Kaip jautį. Bet šis iki šiol turėjo reikšmingą persvarą. Nors nėra ko stebėtis, nes net save gan sunku įtikinti, kad bus sveika ir naudinga žiemą gerti nesezoninių produktų kokteilį iš parduotuvės. Jau nekalbant apie tai, kiek tas abejotinos vertės kokteilis kainuos. Bet štai atėjo pavasaris, naminių vaisių ir daržovių sezonas atsidarė, todėl grįžome prie kokteilinės su šūsniu špinatų...
   Purūs ir lengvai drėgni šokoladiniai keksiukai tiks įvairioms šventėms ar tiesiog savęs palepinimui didele šokolado doze savaitgalį. Minkštučiai bus ir kitą dieną. O prasidėjus vyšnių sezonui būtinai papuoškite vyšnaite su stiebeliu ir lapeliu.  12 keksiukų Jums reikės:85 g juodojo šokolado (72 %)50 g nesaldintos kakavos180 ml karštos stiprios kavos110 g miltų 405 D150 g cukraus1/4 a. š. druskos1/2 a. š. sodos50 ml aliejaus2 kiaušinių10 ml (2 a. š.) obuolių ar balto acto 5 ml (1 a. š.) vanilės ekstraktoKremui reikės:125 ml pieno20 g miltų115 g sviesto115 g cukraus...
   1# mano šios savaitės atradimas - moteriški Melissa bateliai iš plastiko. Plastikas dažniausiai asocijuojasi su kietu apavu ir sužalojimais jį dėvint. Tačiau nieko panašaus. Bateliai minkštučiai, labai patogūs ir maloniai dėvisi. Tačiau renkantis batelius iš plastiko patogumas ne vienintelis faktorius. Svarbu kaip ir iš ko jie gaminami. Labai nudžiugino tai, kad ši Brazilijoje įsikūrusi įmonė yra socialiai atsakinga. Tokia radikaliai socialiai atsakinga, kad perdirba 99,9 % visų savo atliekų ir pakartotinai naudoja vandenį. Gaminant batelius naudojamas patentuotas...
   #1Žengę pirmąjį žingsnį, ženkite antrąjį - išsirinkite mėnesį turėdami omenyje savo vestuvių prioritetus, t.y. jei este pamišusi dėl bijūnų, rugpjūtį jų nebus, o jei būtinai norite medaus mėnesio Maldyvuose, liepą papulsite į lietingąjį sezoną... tad prieš priimdami sprendimus pagalvokite, ar tai nesikirs su reikšmingiausiais dalykais Jūsų vestuvėse. Kadangi, kaip jau rašiau anksčiau, rugpjūtis -sudėtingiausias mėnuo vestuvėms, ties juo ir apsistosiu, nes darbų sąrašas ar tvarka nuo to nesikeis. Jei su darbais susitvarkysite rugpjūtį, tai juo labiau...
   Nesinori padaryti meškos paslaugos sakant, kad tai pati nuostabiausia siūlų parduotuvėje, kokioje man teko būti, nes visgi žmonės viską, ką patys pamato, išgirsta perfiltruoja per savo vertybių, įsitikinimų, žinių filtrą ir supranta atitinkamai skirtingai. Tad kiek baisu labai išgirti parduotuvę ir taip sumažinti įspūdį kitiems žmonėms, kurie paskaitę įrašą gal tikėsis krištolinių sietynų ir aukso siūlų, t.y. kurie kažką įspūdingo suvokia kitaip nei aš. Tad pasistengsiu kuo objektyviau papasakoti, ką mačiau, ir tikiuosi Jums, kaip ir man, ateis noras užsipirkti siūlų dar...

Puslapiai

   Mano nedidukame darže po truputį dygsta bazilikų miškelis. Tikiuosi jis bus ne ką prastesnis nei praeitais metais. Tuomet šviežių bazilikų turėjau žymiai daugiau nei būčiau galėjusi sunaudoti, todėl padariau naminio bazilikų pesto ir užšaldžiau silikoninėse kanelių formelėse. Tai buvo pats geriausias sprendimas, nes visą žiemą ir pavasarį įvairius patiekalus nė nesukdama sau galvos, ar esu jo nusipirkusi, galėdavau pagardinti naminiu bazilikų pesto. Iš visko, ką iki šiol su juo dariau, man labiausiai patiko paprasta kukurūzų košė, pagardinta bazilikų pesto ir tarkuotu džiugo...
   Nusipirkome kokteilinę, nes nusprendėme imti sveiką gyvenimo būdą (gali būti, kad vienas iš dviejų labiau galvojo apie ledų kokteilius, o sveikos gyvensenos dalies labai nesureikšmino) už ragų. Kaip jautį. Bet šis iki šiol turėjo reikšmingą persvarą. Nors nėra ko stebėtis, nes net save gan sunku įtikinti, kad bus sveika ir naudinga žiemą gerti nesezoninių produktų kokteilį iš parduotuvės. Jau nekalbant apie tai, kiek tas abejotinos vertės kokteilis kainuos. Bet štai atėjo pavasaris, naminių vaisių ir daržovių sezonas atsidarė, todėl grįžome prie kokteilinės su šūsniu špinatų...
   Purūs ir lengvai drėgni šokoladiniai keksiukai tiks įvairioms šventėms ar tiesiog savęs palepinimui didele šokolado doze savaitgalį. Minkštučiai bus ir kitą dieną. O prasidėjus vyšnių sezonui būtinai papuoškite vyšnaite su stiebeliu ir lapeliu.  12 keksiukų Jums reikės:85 g juodojo šokolado (72 %)50 g nesaldintos kakavos180 ml karštos stiprios kavos110 g miltų 405 D150 g cukraus1/4 a. š. druskos1/2 a. š. sodos50 ml aliejaus2 kiaušinių10 ml (2 a. š.) obuolių ar balto acto 5 ml (1 a. š.) vanilės ekstraktoKremui reikės:125 ml pieno20 g miltų115 g sviesto115 g cukraus...

Puslapiai

   Avokadas įprastai suvokiamas kaip pretenzinga daržovė ir dažniausiai prisimenamas gaminant salotas. Tačiau dėl savo ypatingai neišsiskiriančio skonio galite jį kūrybingai panaudoti ir gamindami desertus, pavyzdžiui, šokoladinį glaistą tortui ar putėsius. Pagaminti šokoladinius putėsius su avokadu yra net lengviau nei įprastinius, tereikia turėti smulkintuvą. Be to, šie bus žymiai maistingesni, nes gausite šviežią bananą (gausu omega-3, magnio, kalio, mangano, vitamino B6, C), šviežią avokadą (gausu omega-9, oleino, kalio, vitamino B6, E, C, magnio, maistinių...
   What's all the fuss about the clothes one is wearing?arbaKodėl tokie svarbūs drabužiai, kuriuos vilki žmogus (kuris, beje, yra ne tu)?Skubu pasakyti, kad čia kalbėsiu apie stilių ir madą, o ne madą ir stilių. Būti stilingu nėra tolygu būti madingu, kadangi madingas tikrai nebūtinai yra stilingas, ir atvirkščiai. Būti stilingu yra žymiai svarbiau nei madingu, kadangi stilius atskleidžia individualumą, dalelę savasties (idealu, jei tai gražiai susidėlioja mados tendencijų kontekste), o mada be stiliaus tėra aklas sekimas kitų pėdomis.Taigi, stilius. Ne kartą prieš einant į...
   Šv.Velykos yra šventė. Ir nors ji dažnai švenčiama siaurame šeimos rate, todėl dažnai stalo paruošimui šeimos pietums neskiriamas toks didelis dėmesys, kaip tai daroma priimant svečius. Vis dėlto šį kartą norėčiau pasiūlyti papuošti savo velykinį stalą ypatingai, ypač jei anksčiau to nedarydavote. Tik neišsigąskite žodžio „ypatingai", tikrai  nesiūlysiu pompastiškos prabangos ir ilgo sąrašo „parduotuvėje nupirkti" reikalaujančių kompozicijų, veikiau  šiltą namų jaukumą ir artėjančio pavasario dvelksmą. Iš tiesų, įrašas gimė man pačiai beieškant įdomių,...
   Ką man reiškia būti tinklaraštininke? Klausimas skamba kiek pompastiškai, lyg tai būtų kažkas išsiskiriančio ir sunkiai pasiekiamo, nors iš tiesų, kad galėtum save vadinti tinklaraštininku, tereikia nuspręsti rašyti tinklaraštį ir jį susikurti. Easy peasy. Man buvimas tinklaraštininke yra kaip dviejų vienas kitam įsipareigojusių žmonių santykiai. Pradžioje entuziazmas ir idėjos trykšta per kraštus, negaili nei laiko, nei jėgų naujai savo idėjai puoselėti, kuri grandiozinius ateities planus, fantazuoji kaip romantiškai ir valiūkiškai kartu leisite laiką. Žodžiu,...
   Anna Della Russo - japoniškojo Vogue redaktorė išsiskiria iš kitų mados pasaulyje tiek pat, kiek ir Lady Gaga - muzikos. Ši 51 metų moteris yra tikra šių laikų gatvės stiliaus ikona, užsitarnavusi „mados maniakės" pravardę, ir neabejotinai viena stilingiausių asmenybių mados pasaulyje, prikaustanti žvilgsnį visur, kur tik pasirodo. Būtent toks prabangus (apsirengti dienai jai kainuoja 50 000 dolerių), itin ekscentriškas, tiesiai nuo podiumo nužengusiais deriniais (ir taip ji rengiasi kiekvieną rytą!), stilius padėjo Anna'ai atsisėsti į japoniškojo Vogue mados žurnalo...
   Kai pagalvoji, metai laiko yra labai ilgas laiko tarpas, kuris, negailestingai greitai praskrieja, kartais nė nepalikdamas laiko susivokti ir apsiprasti. Kartais ir pasidžiaugti, ar paliūdėti. Tokie man buvo šie, pirmieji, metai su mūsų metinuku tinklaraščiu. Ir nevalia pasiduoti iliuzijai, kad toliau, sąžiningai padarius pradinį įdirbį, bus tik lengviau, o laiko – daugiau. Nes nors per pastaruosius metus buvo nemažai išmokta (saugiai naudoti gėles maiste, gaminti absoliučiai nuostabius pienių žiedalapių drebučius su rozmarinais, ir kodėl nereikia valgyti banginių) ir...

Puslapiai